Bloggen voor de Digischool

 

Ik wil mensen inspireren om te groeien en hun talenten te ontwikkelen, te leren dus. Daarom heb ik een speciale belangstelling voor onderwijs. Leerkrachten en docenten zijn, net als ik, bezig met inspireren en groei te stimuleren van mensen, die aan het begin van staan van hun ontwikkeling. Dat vind ik ontzettend interessant. Daarom wil ik graag leerkrachten en docenten inspireren en ondersteunen in hun eigen ontwikkeling.

 

Uitdagingen

Het onderwijs kampt met een aantal flinke uitdagingen. De werkdruk is door verantwoording, passend onderwijs en de focus op opbrengsten behoorlijk toegenomen. Ook zijn de klassen groter geworden en is het aantal leerlingen dat extra aandacht vraagt sterk toegenomen. Daarnaast is de leerkracht verantwoordelijk gemaakt voor de eigen bekwaamheidsontwikkeling. Dat komt er nog eens bij. Ik wil graag een bijdrage leveren en helpen om effectief om te gaan met de al maar toenomende werkdruk en verantwoordelijkheid in het onderwijs. 

 

Wat ga ik doen?

Voor de Digischool (https://digischool.pleio.nl/) geef ik deze bijdrage vorm in een blog over deze onderwerpen. Aan de kaders en randvoorwaarden is niet direct iets te veranderen, maar aan de eigen invloed op de situatie wel. Daar wil ik me op concentreren in deze blog. Ik wil helpen de “circle of influence” te vergroten. Ik wil inspireren met succeservaringen van collega's, met tips en tricks die kunnen helpen en die direct zijn toe te passen.

 

Wil je meedoen?

Als je werkzaam bent in het onderwijs, als leerkracht, IB-er, ondersteunend personeel, docent, zorgcoördinator e.d. dan kun je meedoen. Dan kun je van deze gelegenheid gebruik maken om al je collega's te vertellen hoe je ze kunt helpen. We spreken af voor een interview van ongeveer 45 minuten, waarin jij je inspiratie voor het onderwijs kunt delen. Je sterke punten komen aan bod, hoe jij schittert voor de klas of in een andere rol en wat je collega's daarvan kunnen leren. Directeuren en managers moeten nog even wachten. Die komen na de zomer aan bod!

 

Dat kan!

Ben jij een leerkracht of docent en wil je ook inspireren? Wil jij je persoonlijke successen in het omgaan met werkdruk en je bekwaamheidsontwikkeling delen? Dan ben ik op zoek naar jou! Laat dan je gegevens achter op je op het contactformulier of laat hieronder een berichtje achter. 

 

 

6 Comments on “Bloggen voor de Digischool

 1. Leuk initiatief! Maar ik weet niet of je iets aan mij hebt. Na meer dan 30 jaar in het basisonderwijs ontslagen (of eruit gewerkt t is maar net hoe je het noemt) Even tijd nodig gehad om te bezinnen en lichamelijk de balans te vinden. Nu “toch” weer enthousiast aan de slag op allerlei scholen als invalster……….ik heb er zoveel van geleerd en geniet er van!

  1. Hoi Betty, ik vind het altijd heel inspirerend als mensen tegenslagen weten te overwinnen en zichzelf opnieuw uitvinden. Ik ga graag met je in gesprek. Ik heb je een berichtje gestuurd via mail en via LinkedIn. Tot horens!

 2. Leuk initiatief. Ik zag alleen jou sterke punten staan ipv ‘jouw’.
  Wellicht het aanpassen waard om nog professioneler in beeld te komen.

  Succes en hartelijke groet.

  Amy den Broeder

  1. Hoi Amy, dank voor je feedback. Ik heb je opmerking verwerkt! Mocht je nog belangstelling hebben voor een interview, dan hoor ik je graag!

 3. Ik zou graag iets willen vertellen over hoe ik als IB’er werk binnen mijn school.
  Of eigenlijk ….hoe maak ik mij leerkrachten blij!

  Vriendelijke groet,
  Louise Treffers

Comments are closed.